1 animationsvideo blev til 1 virksomhed

1 animationsvideo blev til 1 virksomhed

1 animationsvideo blev til 1 virksomhed

Det er faktisk en lidt sjov historie, hvordan denne lille virksomhed blev til. Det hele startede med, at jeg arbejdede i marketingafdelingen hos regnskabsprogrammet e-conomic. En kvinde fra kommunikationsafdelingen havde brug for en lille video, der skulle vise en del af e-conomics produkt. Hun havde lavet en animationsvideo i forvejen, men havde ikke rigtig tid til at lave den næste, så marketingafdelingen blev spurgt og jeg endte med at få opgaven. Jeg lavede animationsvideoen i stil med den, som allerede var lavet og alle var glade og tilfredse med, hvordan resultatet blev. Derfor blev jeg også bedt om at lave en kort animationsvideo, der skulle forklare e-conomic’s koncept:

Lang tid senere sagde jeg op, fordi jeg skulle være med i et iværksættereksperiment, der hed 321-nu. Det gik kort sagt ud på, at man sætte nogle mennesker sammen på en højskole et sted i Danmark og forsøgte at få dem til at starte virksomheder udelukkende på baggrund af holdet. Der blev altså vendt lidt op og ned på den gængse måde at starte virksomhed på, som normal vis tager udgangspunkt i en ide. Her var det i stedet for idéen menneskene, der udgjorde potentialet for virksomhederne, og jeg var iblandt de seks mennesker, der blev placeret på Jyderup højskole. Vi ville lave et videobaseret lektiehjælpskoncept:

Efter at have været med i eksperimentet, havde jeg fået blod på tanden og ville starte min egen virksomhed. Det blev til det, jeg kaldte Billig Animationsvideo, som senere hen har udviklet sig til at blive det Webly, du kan se her.

Det er faktisk heller ikke mig, der laver animationsvideoerne mere. Til det har jeg fundet folk, der er langt dygtigere end jeg, og som kan tilføje en masse kreative grafiske elementer, som jeg aldrig ville kunne lave. På den måde endte et værktøj, som jeg brugte i et tidligere job med at blive startskuddet til Webly.

Jeg taknemmelig for, at jeg dengang fik til opgave at lave den lille animationsvideo for e-conomic med det software, som der blev brugt i virksomheden. Senere er vi selvfølgelig blevet meget bedre og detaljeringsgrad er forhøjet betydeligt. Også det udstyr, vi bruger er langt bedre i dag, end det var dengang og derfor er vores lydkvalitet på speak og musik meget bedre end på de tidligste videoer, vi dog stadig gerne har liggende på vores Youtube.

Det var en kort lille fortælling om, hvordan jeg startede denne virksomhed og hvordan en simpel opgave med et simpelt stykke værktøj senere udviklede sig til at blive til en virksomhed.

Rued
rued@webly.dk
No Comments

Post A Comment