6 fordele ved animationsvideo

6 fordele ved animationsvideo

6 fordele ved animationsvideo

Der er så mange reklamer derude, så hvad er det særlige ved animationsvideoer? 

Webly laver animationsvideoer, og det er der efterhånden en del virksomheder, der har haft glæde af. Jeg har snakket med mange, som godt kan lide de videoer, der ligger på vores facebook, på youtube eller her på siden. Du har måske selv set nogen af dem, siden du er kommet så langt, som til at læse disse ord.

Jeg kunne godt tænke mig at fortælle lidt om fordelene ved at benytte sig af animationsvideo. Du overvejer måske at få animationsvideo til din virksomhed, men hvad er det lige, du får ud af det? Det giver jeg mit bud på her.

Jeg er selv uddannet i Virksomhedskommunikation og Erhvervsøkonomi fra Handelshøjskolen i København. Det giver mig nogle forudsætninger for at komme med velovervejede bud på, hvor værdien i en animationsvideo ligger.

6 gode grunde til at få en animationsvideo

Forklar kunder specifikationer på en sjovere måde

Sælger du et komplekst produkt, som du ikke rigtig synes, dine kunder forstår? En animationsvideo tager forklaringen af dit koncept ned på et niveau, hvor alle kan være med. Jeg forsøger efter bedste evne at kommunikere dit koncept på den mest enkle og fordøjelige måde. Der er jo ingen værdi i at forklare det samme en gang til – bare med lidt billeder og baggrundsmusik.

Nej, selve budskabet skal skræddersyes til formatet. Og formatet er af natur nemt at kigge på og forstå med de fine farver og rare illustrationer. Det er bare lækkert for øjet. Og når der oven i købet er lidt musik i baggrunden og en venlig stemme, oftest min egen, der forklarer det hele – ja, så bliver det færdige produkt altså næsten en service i sig selv, der underholder din potentielle i omkring 60 sekunder.

Du er selv meget inde i dit koncept og ved sikkert alt om det. Derfor er du måske ikke selv den bedste til at forklare det for nye kunder. At være så dybt involveret i noget kan nogle gange gøre det svært at skære ind til benet og kun forklare det mest nødvendige. Her vil det være en stor hjælp at have en som mig at sparre med.

Jeg lytter til, hvad du laver og arbejder med, og derfra destillerer jeg det ned til et skarpt speak. Et speak er en tekst, hvor det, der skal siges i hver scene er specificeret. Når jeg har skrevet speaket, så sender jeg det selvfølgelig til dig, så du kan godkende det, inden jeg indtaler det.

Har du nogle specifikationer, du gerne vil have med, så kommer de selvfølgelig også med. Vi skal bare sammen sikre os, at det ikke bliver for tørt at høre på for kunden. Husk på at vi alle er mennesker inderst inde, og selvom din kunde måske kender til din branche, så vil vedkommende alligevel sætte pris på, at du fatter dig i korthed og at det, der kommunikeres sker på en underholdende måde.

Animationsvideoer er super omkostningseffektive

Du er nok kommet til Webly, fordi du har fokus på prisen også. Og jeg vil da også påstå, at du ikke får en animationsvideo i vores kvalitet til den pris, vi kan tilbyde den til. Jeg antager i hvert fald, at prisen også spiller ind, når du skal beslutte, om du vil have en animationsvideo – eller om I ikke har råd og må klare jer uden. Men stop en gang og pas lige på her!

Fordi det kan faktisk gå hen og blive rigtig dyrt at sige nej til markedsføring af en vis kvalitet såsom Webly’s animationsvideor, vores grafik og vores tekster. Lad mig fortælle en kort, lille historie fra, da jeg var barn og spillede badminton i vores sommerhus.

Vi havde i lang tid købt nogle rigtig dårlige ketchere til 69,95 i Spar, og de holdt sjældent mere end en dag med heftige dueller på græsplænen. Efter at have købt de dårlige ketchere gang på gang synes far, at nu var altså nok. Derfor tog vi i Sportmaster og købte et par rimeligt lækre ketchere, der vel kostede en 6-700 kroner stykket. De holdt flere sæsoner og kan sikkert stadig findes et sted inde bagerst i skuret.

Hvad er min pointe med badmintonhistorien? At man hurtigt kan komme til at bruge tid og penge på noget, der alligevel ikke virker ordentligt og som ikke holder i længden. Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i smule i noget af lidt bedre kvalitet, der så også virker langt bedre, og som holder i længere tid. Måske er det ikke nødvendigt at investere i den aller dyreste model, som Kamilla Martin og Peter Gade spillede med. Det er måske lige i overkanten til at starte med.

Men der skal altså lægges en lille smule for en kvalitet, der virker og som man får meget stor glæde af. Rent økonomisk kan det faktisk også blivere dyrere at blive ved med at købe det billigste igen og igen. Alternativet er jo ellers slet ikke at have nogen ketchere (læs: animationsvideo), men det er der jo heller ikke meget sjov ved, og vi havde sikkert været sure på vores dumme forældre, der ikke gad give os noget, der var sjovt og underholdende at have med at gøre i stedet for de billige, kedelige ketchere.

Animationer er særligt ‘sharable’ content

Du har sikkert en eller anden form for social profil – enten som dig selv eller for din virksomhed. Og sandsynligvis begge dele. Om du er på Facebook, Google+, Youtube, Tumblr, Reddit eller noget andet, så er video noget af det mest populære indhold. Det bliver set, værdsat og delt meget mere end nogle andre former for indhold. Det kunne være sådan noget som ren tekst eller et billede med en lille kommentar til.

Nej, videoer – det er virkelig det, der rykker på de sociale medier for tiden. Det bruges allerede af rigtig mange, men der er stadig et kæmpestort potentiale for virksomheder omkring brugen af videoer.

Her har du nu muligheden for at være med i front – eller i det mindste for ikke at sakke bagud. Og blive sat af de, der har indset, at det er ‘det de unge vil ha’. Jeg kunne komme med en masse referencer for blogs, der bekræfter at videoer fylder mere og mere, og at det er noget af det, der bliver delt allermest. Men for nu må du tage mit ord for det – og tro mig, jeg læser rigtig mange blogs, og det er noget, der er bakket op hele vejen rundt; video er det nye sort, men der er stadig masser af urealiseret potentiale for virksomheder, der endnu ikke bruger video i deres markedsføring.

Præsenter mere information på kortere tid

Animationsvideo er en af formater, der kan forklare mest på den kortest mulige tid. På kun 60 sekunder kan din kunde opnå en helt klar forståelse af dit koncept, og det vil så ikke være manglende forståelse, der eventuelt er årsagen til, at vedkommende vælger ikke at købe din ydelse eller dit produkt.
Og det er jo virkelig en skam, hvis kunden ellers havde brug for det, du tilbyder. Men på grund af, at vedkommende ikke ved, hvad det er, du tilbyder, så bliver det ikke til et salg.

Kombinationen af tale og billeder gør, at en stor mængde information kan skydes direkte ind i knollen på seeren. Tekst er et langsomt medie i sig selv. Et billede kan også være svært at tolke. Og et billede er måske ikke helt nok i sig selv til at forklare dit koncept. Men når det tekstuelle og det visuelle kombineres som det sker i en animation, så spiller du på flere tangenter ad gangen, og du kan dermed nå at fortælle det, der skal fortælles, inden seerens opmærksomhed slipper op. Og mængden af opmærksomhed, man som virksomhed får tildelt bliver mindre og mindre.

Kalder man ikke de 15-18 årige Millenials? Og siger man ikke, at de har et såkaldt ‘attention span’, altså en koncentrationsevne, der varer omkring 6 sekunder? Måske er de helt unge ikke din målgruppe, men også de ædre har mindre og mindre overskud til at tildele dig deres dyrbare tid. Så du har bare at underholde dem med en sjov animationsvideo, hvis de endelig tildeler dig en smule opmærksomhed og tid.

Fremstå professionel med overskud til animationer

En animationsvideo er også en måde at fremstå mere professionel og overskudsagtig, end du måske i virkeligheden er. Mange anser animationsvideoer som ‘premium content’, altså ekstraordinært indhold.

“The medium is the message” er et citat, som den canadiske filosof og kommunikationsteoretiker Marshall McLuhan blev kendt for. Med citat mente han, at mediet eller formatet i sig selv bærer en symbolsk betydning. Dermed bliver det at fortælle om din virksomhed gennem en animationsvideo et budskab i sig selv. Det bærer en værdi at gøre brug af formatet, fordi det opfattes som et mere avanceret kommunikationsprodukt end eksempelvis et simpelt styke tekst.

Det skyldes sandsynligvis, at animationsvideoer tidligere og til dels stadig er ret dyrt. Det er det jo ikke hos Webly, så her kan du få ‘premium content’ uden at betale en bondegård for det.

Har du senere brug for en animationsvideo, der er lidt mere avanceret – for eksempel med en mand, der flyver gennem København, mens han fortæller om dit produkt, alt imens han undviger lamper og ledninger og slår kolbøtter i luften. Hvis du skulle have et produkt, der lige passer til sådan en video, så kan jeg desværre ikke lave den. Jeg holder det mere simpelt. Og hvis du kan lide det, der er at se i vores portefølje, så der heller ingen grund til at gå til de dyrere udbydere for at få en unødvendigt fancy animationsvideo.

SEO

Søgemaskinerne vægter i højere og højere grad video. Søgemaskinerne forsøger naturligvis at afspejle den menneskelige adfærd på nettet. Det betyder, at når du og jeg ser flere videoer og bliver gladere for det format, jamen så gør Google, Bing og alle de andre det også. Google læser eksempelvis dine ræstationer på de sociale medier, så har du noget indhold, der deles, likes eller kommenteres på, så er det en stjerne i din bog hos Google.

En anden grund til at bruge animationsvideo på eksempelvis på Facebook er, at du kan bruge den til din betalte annoncering. Facebook belønner i stadigt i højere grad ‘boosted’ eller promoveret indhold, der altså koster lidt penge at få frem på dine følgeres skærme. Og særligt i forbindelse med decideret annoncering på Facebook er animationer gode.

Det skyldes, at man for sin annonce for tildelt en Quality Score, der bestemmes af, hvor irriterende/underholdende din annonce er. Irriterer du folk med en kedelig eller irrelevant annonce, så klikker folk ikke på den – og i værste fald klikker de ‘Skjul annonce’, og det skader din Quality Score. En dårlig Quality Score gør din annonce dyrere for dig, og det vil vi jo ikke have.

Omvendt bliver underholdende og gode annoncer, der får likes, kommentarer eller delinger en bedre Quality Score, og det betyder rigtig billige annoncering for dig.

Opbyg tillid via en personlig stemme, der fortæller

Hjemmesider kan være kolde og kedelige, fordi der ikke er mennesker på den. Din markedsføring skal gerne have et hint af personlig i den, så folk føler, at det er rigtige mennesker, der er bag virksomheden. Mennesker, de kan stole på, når de betaler dem penge og beder om en ydelse eller et produkt i bytte.

En animations video med voice-over/fortællerstemme bidrager rigtig positivt til en opfattelse hos folk af, at der altså er levende personer bag videoen og bag virksomheden. De ser på en sjov lille animationsvideo samtidig med, at de lytter til en stemme, der bekræfter og forklarer de ting, der udspiller sig visuelt.

Det er et tillidsopbyggende format, der sætter sig bedre fast end så meget andet information. Og hvis ikke salget falder i umiddelbar folængelse af, at videoen er set, så vil seeren alligevel sidde tilbage med et indtryk af, at der altså er mennesker af kød og blod bag din virksomhed – og det har enormt stor værdi på den lange bane.
Jeg håber, du er blevet lidt klogere på værdien af animationvideo som format. Det er et format, der har masser af fordele, hvilket kan løfte din markedsføring op på et nyt plan.

 

Vil du have en animationsvideo?

 

Hvis du har fået lyst til at snakke med mig om, hvordan vi lader en fantastisk animationsvideo til din virksomhed, så kontakt mig gerne. Jeg vil hellere end gerne høre om din virksomhed, og om din hidtidige markedsføring. Så kan vi helt sikkert finde en løsning på, hvordan vi styrker din virksomhed.

Tak fordi, du læste med og del gerne artiklen, hvis du kunne lide den 🙂

Rued Caspar Riis
Stifter af Webly

Rued portræt

 

Rued
rued@webly.dk
No Comments

Post A Comment