Explainer Video

 
Hvad koster en animationsvideo?
PRØV VORES PRISUDREGNER

Hvorfor trender explainer video?

 

Explainer video er ekstremt populært og findes centralt placeret på flere og flere danske virksomheders hjemmesider og sociale kanaler.

 

Explainer video er gået fra nice-to-have til need-to-have, men hvorfor er explainer video formatet blevet så populært? 

 

Her er vores bud på 5 gode grunde til, at explainer video formatet er så populært:

1. Explainer video forlænger kundens besøgstid

En explainer video på din hjemmeside forlænger dine besøgendes tid på siden, fordi de nemt kan trykke play og blive præsenteret for, hvad du tilbyder – som alternativ til at blive mødt af en mur af tekst, de ikke kan overskue, og derfor forlader siden.

 

Længere besøgstid på din side er en vigtig faktor for din søgemaskineoptimering og Googles rangering af dit website i deres søgeresultater. Derudover betyder en længere besøgstid også øget tid til at orientere sig på din hjemmeside og lære mere om dit koncept, mens explainer videoen kører.

2. Explainer video sælger dig perfekt hver gang

Du har én chance for at præsentere din virksomhed på den bedst mulige måde, når folk besøger din side eller støder på din video andre steder. Derfor er en explainer video essentiel, da den er en gennemtænkt og perfekt pitch af dit tilbud til potentielle kunder.

 

Ud over at fungere som din perfekte virksomhedspræsentation, så er det en skalérbar måde at få ordet ud vidt og bredt, uden at du selv skal sælge dit koncept mundtligt hver gang.

3. Explainer video forbedrer din søgemaskineoptimering

Google, Youtube og andre søgemaskiner elsker video. Det gør de, fordi mennesker elsker video – og søgemaskinerne vil altid efterstræbe at levere det bedst mulige søgeresultat for de mennesker, der bruger søgemaskinen.

 

Videoformatet prioriteres højt i søgemaskinernes algoritmer, og derfor ser vi også flere og flere, der bruger explainer video på deres sider, da det giver dem en bedre placering i søgeresultaterne, holder de besøgende længere tid på websitet samt giver besøgende en bedre oplevelse ved at tilbyde en kort og underholdende videointro til, hvad din forretning kan tilbyde.

4. Explainer video har positiv Return on Investment

Prisen for en video varierer meget fra leverandør til leverandør. Webly ligger lavt på pris til trods for, at vi leverer stærke videoer, der konverterer seere til kunder. Hvor mange leads skal din video give dig, før prisen for videoen er tjent hjem?

 

For de fleste bliver investeringen i video hurtigt en god forretning, der i videoens levetid giver et meget positivt ROI (Return on Investment). Og effekten er til at måle på via Google Analytics, Facebook og andre platforme, så du helt præcist ved, hvad du får af konverteringer på din explainer video.

5. Explainer video bygger relation til dine kunder

Den varme speaker-stemme. De levende billeder. De venlige ansigter, og det behagelige videoformat gør explainer video til en stærk vej ind i hjertet og hukommelsen på dine kunder.

 

Videoformatet er i udgangspunktet langt mere relationsopbyggende end eksempelvis tekst og billeder. Et studie viste, at 10% husker tekst. 20% husker tale. 80% husker visuelle indtryk som explainer video. Derfor husker dine seere dig bedre, hvis du anvender visuel kommunikation som explainer video, og de får en stærkere tilknytning til dit brand.

 

Webly tilbyder produktion af professionel explainer video

 

Vores projekter indholder alt, hvad en komplet og solid video skal indeholde.

 

Professionel projektledelse, kompetent rådgivning, tekstforfatning, voiceover indtalt i lydstudie, al animation af videoens scener og figurer, baggrundsmusik tilpasset videoens stemning og længde, lydeffekter til understregning af centrale handlinger og 2 redigeringsrunder, er alt sammen inkluderet i vores projekter og sikrer dig et perfekt resultat.

 

Vi animerer fra vores kontor på Frederiksberg i København, som vi deler med et par andre unge virksomheder. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du er interesseret i at høre mere om formatet, har spørgsmål til os omkring proces, pris eller produkt.

 

Ønsker du en stærk explainer video til din virksomhed, så sidder vi klar til at hjælpe med alt fra A-Z, så vi sammen kommer hurtigt og sikkert i mål.

Vi er altid klar på en snak!

 

Fang os på telefon eller mail

 

+45 71 99 59 91

Længden?

 

Længden på en explainer video afhænger meget af, hvor du bruger den henne. Hver platform har sin egen foretrukne længde, og det skal du tage højde for, når du får produceret din video.

 

Længden vil typisk ligge mellem 30 og 90 sekunder. Vi mener som udgangspunkt, at de fleste budskaber gerne skal kunne forklares på 60 sekunder – uanset kompleksiteten i produktet. Ønsker man en video, der skal bruges internt til oplæring eller over for kunder ved en præsentation, så vil man situationen taget i betragtning have et længere attention span at arbejde med.

 

Omvendt, så vil man på Youtube eller Facebook, hvor det måske er første gang, kunden møder dit koncept, være nødt til at skære videolængden helt ned til omkring 20-30 sekunder. På den måde sikrer man, at flere ser videoen til ende og dermed får hele budskabet med.

Hvorfor explainer?

 

Explainer video er ekseptionelt til at kondensere noget komplekst ned til noget enkelt. Ved hjælp af lyd, billeder og animationer kan man i en explainer video overlevere rigtig meget information pr. sekund – sammenlignet med eksempelvis tekst.

 

En explainer video underholder også seeren på en anden måde, end hvis vedkommende selv skal kæmpe sig igennem en artikel, og det fører til øget engagement – og en afledt effekt af det er øget forståelse for det kommunikerede.

 

Samtidigt kan en explainer video som digitalt format distribueres i det uendelige, hvilket kan spare dig for rigtig meget tid, der ellers kunne gå til at forklare dig over for dine kunde ansigt til ansigt eller over telefonen. Så explainer video gør det komplekse enkelt, underholdende og distribuerbart.

Nyttig information om explainer video

Hvad er en explainer video?

En explainer video forklarer et koncept, et produkt, en virksomhed, et emne via video. Grunden til, at formatet er godt til at forklare er, at man med en explainer video har mulighed for visuelt at understøtte det, der bliver fortalt. På den måde nøjes man ikke kun med den talte lyd, men kan også støtte sig op af en grafisk visualisering af det, man forsøger at forklare i videoen.

Explainer video er som nævnt her på siden et ekstremt populært format i startups, hvor nye idéer og koncepter kan være svære at forstå, hvis de aldrig er set før. Her kan en explainer video være med til at simplificere dynamikker og fordele ved at nyt koncept over for en målgruppe, der hidtil ikke har kendt eller forstået, hvad der ligger bag den nye idé eller det nye produkt. Derfor ser man at tjenester som Dropbox, Spotify og Pinterest bruger explainer formatet til at gøre det krystalklart, hvad værdien i deres produkt er.

 

Explainer video vs. animationsvideo?

Er en explainer video det samme som en animationsvideo? Ja, det er mere eller mindre det samme format, vi taler om her. Hvis man skal skelne mellem de to videoformater, så er explainer videoen en form for animationsvideo, hvor animationsvideo er et lidt bredere term, der indeholder explainer videoen i sig. Animationsvideo kan også henføre til film fra Pixar, der har spillefilmslængde, men er animeret fra ende til anden. Dette ville man også kunne kalde en animationsvideo eller animationsfilm, men altså ikke en explainer video, der er et kortere format – typisk mellem 30 og 60 sekunder.