Explainer Video

 

Explainer Video: Hvorfor trender dette videoformat?

Explainer video er ekstremt populært og findes centralt placeret på flere og flere danske virksomheders hjemmesider og sociale kanaler.

Explainer video er gået fra nice-to-have til need-to-have, men hvorfor er explainer video formatet blevet så populært? 

Her er vores bud på 5 gode grunde til, at explainer video formatet er så populært:

1. Explainer video forlænger kundens besøgstid

En explainer video på din hjemmeside forlænger dine besøgendes tid på siden, fordi de nemt kan trykke play og blive præsenteret for, hvad du tilbyder – som alternativ til at blive mødt af en mur af tekst, de ikke kan overskue, og derfor forlader siden. Længere besøgstid på din side er en vigtig faktor for din søgemaskineoptimering og Googles rangering af dit website i deres søgeresultater. Derudover betyder en længere besøgstid også øget tid til at orientere sig på din hjemmeside og lære mere om dit koncept, mens explainer videoen kører.

2. Explainer video sælger dig perfekt hver gang

Du har én chance for at præsentere din virksomhed på den bedst mulige måde, når folk besøger din side eller støder på din video andre steder. Derfor er en explainer video essentiel, da den er en gennemtænkt og perfekt pitch af dit tilbud til potentielle kunder. Ud over at fungere som din perfekte virksomhedspræsentation, så er det en skalérbar måde at få ordet ud vidt og bredt, uden at du selv skal sælge dit koncept mundtligt hver gang.

3. Explainer video forbedrer din søgemaskineoptimering

Google, Youtube og andre søgemaskiner elsker video. Det gør de, fordi mennesker elsker video – og søgemaskinerne vil altid efterstræbe at levere det bedst mulige søgeresultat for de mennesker, der bruger søgemaskinen. Videoformatet prioriteres højt i søgemaskinernes algoritmer, og derfor ser vi også flere og flere, der bruger explainer video på deres sider, da det giver dem en bedre placering i søgeresultaterne, holder de besøgende længere tid på websitet samt giver besøgende en bedre oplevelse ved at tilbyde en kort og underholdende videointro til, hvad din forretning kan tilbyde.

4. Explainer video har positiv Return on Investment

Prisen for en video varierer meget fra leverandør til leverandør. Webly ligger lavt på pris til trods for, at vi leverer stærke videoer, der konverterer seere til kunder. Hvor mange leads skal din video give dig, før prisen for videoen er tjent hjem? For de fleste bliver investeringen i video hurtigt en god forretning, der i videoens levetid giver et meget positivt ROI (Return on Investment). Og effekten er til at måle på via Google Analytics, Facebook og andre platforme, så du helt præcist ved, hvad får af konverteringer på din explainer video.

5. Explainer video bygger relation til dine kunder

Den varme speaker-stemme. De levende billeder. De venlige ansigter, og det behagelige videoformat gør explainer video til en stærk vej ind i hjertet og hukommelsen på dine kunder. Videoformatet er i udgangspunktet langt mere relationsopbyggende end eksempelvis tekst og billeder er det. Et studie viste, at 10% husker tekst. 20% husker tale. 80% husker visuelle indtryk som explainer video. Derfor husker dine seere dig bedre, hvis du anvender visuel kommunikation som explainer video, og de får en stærkere tilknytning til dit brand.

Skal vi tage en snak om explainer video?

Webly tilbyder produktion af professionel explainer video

Vores videopakke indholder alt, hvad en komplet og solid video skal indeholde;

professionel tekstforfatning, voiceover indtalt i lydstudie, al animation af videoens scener og figurer, baggrundsmusik tilpasset videoens stemning og længde, lydeffekter til understregning af centrale handlinger og 2 redigeringsrunder, der sikrer dig et perfekt resultat lavet efter dine ønsker.

 

Med 60 sekunders explainer video inkluderet i vores standard videopakke, er der rigelig tid til at forklare dit koncept

– man kan nå at fortælle rigtigt meget på 60 sekunder, hvis hvert sekund er nøje tilrettelagt og understreget visuelt.

 

Vi animerer fra et kontorfællesskab på Frederiksberg i København, som vi deler med et par andre unge virksomheder.

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du er interesseret i at høre mere om formatet, har spørgsmål til os omkring proces, pris eller produkt.

Ønsker du en stærk explainer video til din virksomhed, så sidder vi klar til at hjælpe med alt fra A-Z, så vi sammen kommer hurtigt og sikkert i mål.

Interesseret i at høre mere? 

Hvad koster en explainer video?

En explainer video koster typisk mellem 10 og 20 tusind kroner, hvis du køber den hos et dansk bureau. Her får du hjælp til at sammensætte den rette fortælling. Du får hjælp til indtaling og redigering af voice-over, der kører under videoen. Og du får selvfølgelig hjælp til selve produktionen af de animationer, der skal visualisere det, voiceoveren fortæller. Hvis du ønsker en billig explainer video og du har tiden til selv at stå for meget af projektledelsen – samt har kompetencerne til at strukturere et solidt manuskript – så kan du vælge den vej, mange mindre nyopstartede virksomheder vælger, hvis budgettet er ekstremt stramt; få selve animationsdelen lavet i udlandet, hvor timelønnen er langt lavere end herhjemme. Vi anbefaler det ikke, da et bureau vil sikre dig et solidt fundament for din video via tekstforfatning og tilrettelægning, hvilket er alfa omega for en god produktion i sidste ende.

Hvor lang skal en explainer video være?

Længden på en explainer video afhænger meget af, hvor du bruger den henne. Hver platform har sin egen foretrukne længde, og det skal du tage højde for, når du får produceret din video. Længden vil typisk ligge mellem 30 sekunder og 01:30. Vi har nogle pakker, der går op til 60 sekunder i udgangspunktet, fordi vi mener, at de fleste budskaber gerne skal kunne forklares på 60 sekunder – uanset kompleksiteten i produktet. Ønsker man en video, der skal bruges internt til oplæring eller over for kunder ved en præsentation, så vil man situationen taget i betragtning have et længere attention span at arbejde med. Omvendt, så vil man på Youtube eller Facebook, hvor det måske er første gang, kunden møder dit koncept, være nødt til at skære videolængden helt ned til omkring 20 sekunder. På den måde sikrer man, at flere ser videoen til ende og dermed får hele budskabet med.

Hvad kan en explainer video?

Explainer video er ekseptionelt til at kondensere noget komplekst ned til noget enkelt. Ved hjælp af lyd, billeder og animationer kan man i en explainer video overlevere rigtig meget information pr. sekund – sammenlignet med eksempelvis tekst. En explainer video underholder også seeren på en anden måde, end hvis vedkommende selv skal pløje sig igennem en artikel, og det fører til øget engagement – og en afledt effekt af det er øget forståelse for det kommunikerede. Samtidigt kan en explainer video som digitalt format distribueres i det uendelige, hvilket kan spare dig for rigtig meget tid, der ellers kunne gå til at forklare dig over for dine kunde ansigt til ansigt eller over telefonen. Så explainer video gør det komplekse enkelt, underholdende og distribuerbart.