Hvad er forskellen på forskelligt prissatte animationsvideoer?

billig video

Hvad er forskellen på forskelligt prissatte animationsvideoer?

 

 

 

Hvad koster en animationvideo.. I dette indlæg vil jeg fortælle, hvad jeg mener, forskellen er mellem de animationsvideoer, vi i Webly prissætter lidt lavere og de animationsvideoer, andre bureauer sælger fra omkring 12-15.000 og opefter.

Jeg vil tale om følgende punkter:

 • Budskabet
 • Animationerne
 • Speaken
 • Længden
 • Animatørerne


Budskabet

Det vigtigste for en animationsvideo er, at budskabet trænger igennem til den, der sidder og ser videoen. Hvis det ikke sker, så er videoen sådan set ikke noget værd. Grunden til, at du vælger en animationsvideo er typisk, at du leder efter en mere underholdende og enkel måde at fortælle om din forretning på. Og her er animationsvideo et super godt format, fordi man nemmere kan identificere sig med tegnede figurer, der har en bredere demografisk appel, end hvis der bruges skuespillere/levende mennesker.

Dette er også en del af grunden til, at tegneserier er så populære. Jo færre detaljer, der bruges til at tegne personer med, jo flere mennesker vil kunne identificere sig med den tegnede figur. Men det er en helt anden snak; hvorfor animationsvideo-formatet er særligt interessant.

Her og nu handler det om budskab, og får man så et 3 gange klarere budskab, hvis man betaler 3 gange så meget for sin video?

Så længe, der fortælles en vedkommende historie, der indeholder budskabet om løsningen på et problem, en smartere måde at gøre tingene på eller information om et nyt koncept, så vil jeg ikke mene, at det betyder det store, om figurerne ligner en million eller ej.

Selvfølgelig skal figurerne være af en kvalitet, der er behagelig at kigge på for øjnene, der ser. Men her gælder Law of Diminishing Returns altså også.

law-of-diminishing-returns

 

Med det mener jeg, at man rykker rigtigt meget op i kvalitet ved at betale en smule mere end billigste alternativ for sin animationsvideo. Men på et tidspunkt, så bliver tegningerne så lidt bedre pr. betalte krone, at det ikke betyder noget for det kommunikerede budskab.

Konklusion: Så længe budskabet trænger igennem, så er de ekstra penge brugt på en unødvendigt høj kvalitet af figurer ikke ‘money well spent’. Find en udbyder af animationsvideoer, der tilbyder en fornuftig og tilstrækkelig visuel kvalitet –  og vær så opmærksom på ikke at betale unødvendigt meget for en fancy tegnestil.

 


Animationerne

I det ovenstående kom jeg lidt ind på stilen, og hvad høj kvalitet i tegnestil betyder/ikke betyder for budskabet, der kommunikeres. I dette afsnit vil jeg snakke lidt om betydningen af at have en unik stil for sin video.

Ønsker man en ganske unik stil, som man selv har været med til at definere – i samarbejde med et hold dygtige tegnere, så skal man op at betale et 5-cifret beløb for det. Og som jeg vil argumentere for i det følgende, så er det ikke synderligt vigtigt at have sin helt egen ‘streg’ i sin animationsvideo.

Animationsvideoer er super populære, og du har sikkert set en del rundt omkring på nettet. Men har du nogensinde stoppet animationsvideoen og tænkt: “Den har den samme tegnestil som en anden video, jeg har set – det gider jeg ikke se på”.

Nej, det tror jeg ikke. Det er ikke noget, folk stejler over – at have set en tegnestil før. Så derfor er der umiddelbart ikke noget i denne argumentationsrække, der taler for at betale for en unik tegnestil.

Mange tænker måske at de har set selve formatet ‘animationsvideo’ før, men det er en helt anden snak. Formatet i sig selv kan man ikke lave om på, ved at betale nogle tegnere for at lave noget helt fantastisk. En animationsvideo er stadig en animationsvideo.

Konklusion: Vær ikke nervøs for, at en ensartet stil skræmmer kunderne væk. Hvis 1 ud af 100 kender vores tegnestil i forvejen, så betyder det højst sandsynligt ikke det store for, om det er en video, vedkommende kan lide eller ej. Her er budskabet langt vigtigere end selve tegnestilen.

 


Speaken

Betaler man 12.000 gode danske kroner for en animationsvideo, så skal man også have en super professionel speak med i købet, hvis du spørger mig. Det skal enten være en super sød dame med en fløjlsblød honningstemme. Eller også skal det være den der bassede, rare ‘Poul Thomsen’-kinda mandestemme, du kender fra dyredokumentarer.

poul-thomsen

Vi har desværre ikke nogen søde damer eller bassede dyrevenner her i virksomheden, så her må du nøjes med mig, Rued, der er stifter af denne lille virksomhed, som Webly er.

Jeg startede med at indtale speaks uden nogen forudsætninger eller skoling i dette håndværk. Ikke desto mindre kommer flere og flere henvendelser af den specifikke grund, at min ‘drengede og friske stemme virker troværdig og lyder anderledes end de tradtionelle reklamespeaks’.

Om man vil have de super lækre stemmer, der har gået på skuespilskole og optager med udstyr i millionklassen, så er det den lidt dyrere animationsvideo-producent, man skal have fat i. Hvis man kan lide den stil, du kan høre i videoerne på Webly’s forside, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

De, der godt kan lide min stemme er måske i virkeligheden netop fordi, den ikke er så generisk og professionel. Den er mere nede på jorden; jeg taler jo næsten som et menneske af kød og blod, og det virker troværdigt på tilhøreren og stikker lidt ud fra mængden af superstemmer.

Konklusion: En anderledes speak-stemme kan give en anderledes og interessant lyd, der skiller sig ud fra mængden. Har du ikke brug for en super professionel reklame-stemme, men kan ‘nøjes’ med en frisk og drenget stemme som min egen, så er der ingen grund til at betale de ekstra penge for en super-speaker.

 


Længden

Længden af din animationsvideo bør ikke være over 1 minut. Punktum. Hvis det er en præsenterende animationsvideo, der skal kommunikere et koncept, så er 1 minut endda næsten for langt. Det skal også være muligt at koge dit koncept ned til en animationsvideo på under 1 minut – ellers er der ikke tænkt nok over, hvordan animationsvideoens budskab er skruet sammen.

I tilfælde af, der skal laves en animationsvideo, der gennemgår en længere proces, så kan man til nøds lave en video, der er længere end det ene minut. Nogen tænker: “Jamen, det er jo B2B?” og til det kan man sige, at tilhøreren jo stadig er et menneske som du og jeg – også selvom forholdet mellem dig og seeren er B2B.

Derfor er det vigtigt stadig at tænke i ‘attention span’ – altså den opærksomhed, man får foræret af seerens tid – og den er sjældent over 1 minut.

attention-span-comic

Betaler man mange penge for en video, så kan det sagtens være, man får lov at lave en animationsvideo på 2 eller 3 minutter. Men tag et kig i Youtube Analytics og se frafaldet af seere – ofte allerede efter 20-30 sekunder. Så hvis du har fået lavet en fantastisk animationsvideo med smukke figurer, unik streg og professionel speak, men folk lukker din video efter 30 sekunder.. Så er hele indsatsen spildt.

Hos Webly arbejder vi som oftest med en budskabsstruktur, der hedder

 1. Første 5 sekunder forklarer kerneydelsen.
 2. Næste 20 sekunder skitserer et problem baseret på en persona.
 3. Sidste 20 sekunder præsenterer den løsning, du tilbyder.
 4. Afsluttende placerer vi en CTA – Call To Action – der foreslår en ønsket handling fra seeren.

Andre bureauer gør det anderledes, men det som jeg ofte ser er, at det er ovenstående struktur, man benytter sig af i en stor del af alle animationsvideoer, der ligger derude. Men! Er videoen 3 minutter lang, så når vi aldrig til pointen, får seerens opmærksomhed er brugt op.

Som resultat af den stramme struktur skitseret ovenfor kan vi stolte prale med, at folk i et meget stabilt gennemsnit ser 89% af vores animationsvideoers fulde længde:

webly analytics

De 0:34 i gennemsnit skyldes, at det langtfra er alle vores videoer, der er 1 minut i længde. Det er et maksimum, der er sat, og det giver ofte bedre mening at holde videoerne endnu kortere end det. 

Så jo kortere videoen er; jo større er chancen for, at vedkommende, der ser videoen får det hele med. Og forstår, hvad det er, du har at tilbyde.

Konklusion: Det er ikke altid længden, der tæller. En kortere animationsvideo har faktisk et større potentiale til at få placeret budskabet hos seeren end en længere, dyrere video. At du betaler mere for en længere video er derfor ikke en ubetinget god ting. Personligt mener jeg, at ethvert godt koncept kan koges ned til en koncentreret animationsvideo på under 1 minut, og det falder helt sikkert i bedre jord hos seeren end en lang og løs video på 3 minutter.

 


Animatørerne

Her hos Webly er vi kun et par stykker, der sidder og laver animationsvideoer til dig og andre kunder. Det betyder, at vi holder omkostningerne nede til lønninger, lokaler og andet dyrt, så vi dermed kan give dig en virkelig skarp pris.

Webly har ingen store omkostninger, der skal dækkes af en høj pris på animationsvideoerne. Vi tager en yderst rimelig pris for vores videoer, synes vi selv. Og de kunder, der synes prisen er for høj ender ofte med at vende tilbage senere og bede om video.

Enten fordi, de har fået noget rigtig skidt fra Elance, Odesk eller Fiverr. Eller også fordi de selv har købt de værktøjer, vi bruger til at animere med, men ikke har fået fod på dem i tilstrækkelig grad. Det skyldes også ofte, at virksomhedsejere ikke har tiden til at sætte sig ind i animation af video samtidig med, at der er en forretning, der skal passes; det kan du sikkert selv skrive under på.

Da jeg gik på HA(kom.) på CBS kaldte man denne form for arbejde ‘dødvægtstab’. Når folk ikke bruger deres tid på det, de er bedst til, så koster det samfundet penge – noget i den stil. Det giver ikke mening at begynde at lege animationsekspert, hvis man er i gang med at bygge en virksomhed op, der beskæftiger sig med noget helt andet.

Gør-det-selv-aktiviteter er et andet eksempel [på dødvægstab red.]. Her skyldes tabet, at folk bruger en del af deres samlede potentielle arbejdstid på opgaver, som udføres med lavere produktivitet end deres hovederhverv. – Den Store Danske af Gyldendal

Så lad os klare animationsvideoen for dig – så laver vi allesammen det, vi er bedst til, så kommer du hurtigt ud til en masse interesserede mennesker med et stærkt budskab, og så er animationsvideoen også hurtigt tjent hjem igen.

Konlusion: En dyr video skal dække lønninger til en masse ansatte, der skal have flere penge for arbejdet, end vi behøver her i Webly. Og det kan ikke anbefales at forsøge selv at lave din animationsvideo. Det ender oftest med en slatten affære af en animationsvideo, og så skal du alligevel ud og have nogle dygtige folk til at lave den bagefter. Spild af tid og penge, som du alligevel hurtigt tjener hjem igen, hvis du investerer i en god animationsvideo.


Skal du så vælge en animationsvideo til 6-8000 eller 12000?

Det kommer helt an på, hvad det er for et produkt, du gerne vil ende ud med.

For mange tusinde får du: 

 • Super flotte figurer
 • En unik tegnestil
 • En professionel speaker
 • En lang video

For 8000 får du:

 • En animationsvideo, der kommunikerer dit budskab
 • En tegnestil, der er set før, og det er fordi, den virker
 • En frisk gør-det-selv speaker, der ikke lyder som alle de andre
 • En kort 1-minuts animationsvideo, der rammer hovedet på sømmet

Valget og budgettet er dit. Hvis du vælger den sidstnævnte løsning, så kan jeg da foreslå Webly som en værdig kandidat. Kontakt mig, Rued, på 60146640 eller brug kontaktformularen her på siden – så rammer din besked min indbakke inden du kan nå at sige ‘animationsvideo’.

Tak for din opmærksomhed – jeg ved, jeg holdt den lidt længere end 1 minut 🙂

Med venlig hilsen,

Rued Caspar Riis
Stifter af Webly

Rued portræt

 

Rued
rued@webly.dk
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.