Guide: Sådan Optimerer Du Din Facebook Video Opsætning

animationsvideo pris

Guide: Sådan Optimerer Du Din Facebook Video Opsætning

Du har bestilt en video. Ventet på, at vi har produceret den fra start til slut. Og nu har du så modtaget den færdige fil – klar til brug!

Du vil måske gerne bruge din video på Facebook.. Men hvordan får du opsat og delt din Facebook video på en god måde? Her får du nogle gode tips til, hvordan du opsætter din video på Facebook video, og hvordan du kan opsætte animationsvideo optimalt på andre platforme.

 

Facebook opsætning video infografik

 

Se også denne (lidt gamle og generelle) video om, hvordan vi anbefaler, man opsætter sin netop færdige video!

 

Forbered din opsætning

Først skal du sørge for, du har de elementer, der skal bruges, når du sætter din video op. Det kan være på hjemmesiden, Youtube, Facebook, eller hvor du nu vil bruge den.

 

Thumbnail

 

Facebook video thumbnail

Eksempel på thumbnail til Facebook video

 

Det kan f.eks. være et godt stilbillede (thumbnail), der formår at illustrere, hvad der sker i din video. Det skal være iøjnfaldende, så folk har lyst til at klikke PLAY. Og så skal det være i det rigtige format, så der hverken kommer sorte barrer øverst/nederst eller i siderne højre/venstre.

Du kan lave dine egne thumbnails ved at starte afspilningen af din animationsvideo, og derefter pauser du videoen, hvor du gerne vil have et billede fra.

Brug din computers Skærmbillede-funktionalitet til at tage et screenshot / skærmbillede af det valgte sted, du har trykket pause. På min mac tager man skærmbilleder ved at trykke på Shift+command+4, og så vælger du det område, du gerne vil tage et billede af.

Billedet kommer typisk til at ligge på dit skrivebord. Her skal du omdøbe billedet fra Skærmbillede 11:34:45 eller hvad det nu hedder – til noget, som søgemaskinerne kan lide. Det vil give god mening at kalde dit billede noget i retning af “Peters VVS Thumbnail”, eller hvad der nu giver mening ift. din virksomhed og video.

Du kan også skrue lidt op for eksponering og farver, så billedet får en smule mere energi. Det kan du gøre med mac’s Billedfremviser > Værktøjer > Justér farve… eller ved at bruge Photoshop.

 

Undertekster .srt

1
00:00:00,340 –> 00:00:03,640
Hvert år kommer der nye rapporter med data på effekten af video

2
00:00:03,860 –> 00:00:05,580
og der er efterhånden ingen tvivl om,

3
00:00:05,740 –> 00:00:08,080
at video øger konverteringsraten på dine sider

 

Det er en super god idé at få lavet undertekster til sin video. Disse er indtil videre søgemaskinernes eneste måde at læse din video på. Google kan, endnu, ikke se, hvad der foregår i videoen, så ved at tekste din video, gør du den mere spiselig for Google, Bing, Yahoo og andre søgemaskiner.

 

Facebook video uden lyd

85 procent af al Facebook video afspilles uden lyd.

 

Hvis du anvender din animationsvideo som Facebook video, så bliver det særligt vigtigt at tekste videoen. Facebook videoer afspilles for 80-90% af tilfældene uden lyd. Det betyder, at din seer kommer til at se din Facebook video uden eventuel voice over, hvorfor undertekster bliver vigtigt, så Facebook videoen kan forstås – selvom fortællerstemmen ikke kan bidrage til at lede seeren sikkert gennem videoen.

Du kan enten bede Webly om at lave undertekster, eller du kan gøre det selv vha. Youtube’s undertekst-tool, der fungerer super godt til formålet. Når du har lavet dine undertekster, skal du eksportere dem i .srt-format, som er det, du vedhæfter din video, når den lægges på Youtube og Facebook.

Husk at navngive dine undertekster rigtigt: “filnavn.da_DK.srt”, hvor filnavn er din virksomheds eller produkts navn, da_DK er sproget for underteksterne, og srt er filformatet.

 

Beskrivelser

Grunden til, at jeg skriver dette i flertal er, at det er vigtigt, du tilpasser din beskrivelse af videoen til den platform, videoen uploades på. Du skal altså ikke skrive den samme tekst under videoen, når du lægger den på Youtube, Facebook og din hjemmeside.

Søgemaskinerne vurderer også, om din tekst er unik eller ej. Unikt og tilpasset tekst er noget, Google elsker, så derfor er du nødt til at lægge dig i selen for at skrive ny tekst til din video, hver gang den publiceres et nyt sted.

Det kan være lidt tidskrævende at gøre, men vid, at det er din indsats værd på langt sigt.

Det var alt materialet, du bør have klart, når din video skal lægges online. Men hvordan gør du så i praksis?

 

Optimér din opsætning

Her kommer 3 hurtige tips til, hvordan du kan optimere udbyttet af din video ved at opsætte den korrekt.

 

Første tip: Vælg relevante nøgleord

Når du uploader din video på forskellige platforme, får du muligheden for at tilknytte en række nøgleord. En tommelfingerregel er, at når Facebook eller Youtube giver dig muligheden for at gøre noget, så sætter de også pris på, du rent faktisk gør det.

Det gælder også her; at muligheden eksisterer for, at du selv kan være med til at vælge, i hvilken kontekst din video bliver vist betyder, at det er noget du skal gøre.

Du kan altså tag’e din video med “animation”, “video”, “animationsvideo”, “content marketing”, “video marketing”, “reklamefilm” osv – alt efter, hvad der er relevant for netop din virksomhed og produkt.

 

Andet tip: Sæt dig i seerens sted

Hvad ville fange din opmærksomhed? Folk stormer ned over deres nyhedsfeed på Facebook uden at dvæle særligt længe ved noget af det, de ser. Man kan nogle gange glemme, at det ikke er alle, der er lige så interesserede i ens splinternye, super lækre animationsvideo, som man selv er.

Derfor anbefaler jeg, at du bruger de virkemidler, der nu er til rådighed. Inspireret af mange Facebook-annoncer, så er jeg begyndt at bruge emojis en hel del i mine opslag ???

Det kan være med til at fyre lidt op under en ellers lidt kedeligt udseende tekst ?, så det er bare med at udvælge nogle små billeder, der passer til det, du skriver ✏️.

 

Tredje tip: Gør det nemt for seeren at klikke videre

Husk, husk, husk at tænke din ‘tragt’ ind i hele opsætningen af din video. Det er vigtigt, at videoen er et strategisk middel til at rykke ved folks adfærd på den ene eller anden måde.

Selvom din video måske er ren oplysning, og der måske heller ikke er en direkte Call To Action, så er videoen et led i en indsats fra din side, og du skal derfor tænker det naturlige næste skridt ind.

Skal seeren f.eks. klikke sig videre til din hjemmeside, så læg et hyperlink øverst i din beskrivelse, så linket ikke gemmes væk af en ‘Læs mere..’ knap.

På Youtube er det også super vigtigt, du inkluderer ‘http://’ foran dit egentlige link (www.webly.dk), for ellers bliver linket ikke klikbart. Og forskellen er kæmpestor – folk orker ikke selv at taste din URL ind i deres browser, men de kan måske godt overskue at klikke på et hyperlink.

Læs mere på vores hjemmeside. www.webly.dk

Læs mere på vores hjemmeside: http://www.webly.dk

 

Honorér din opsætning

Når du har opsat din video korrekt, og de første organiske visninger fra venner, familie og kollegaer er ved at klinge af, er det tid til at booste din video. Glem alt om, at sociale medier er gratis – det er reklameportaler, der kræver, at du spytter i kassen hos f.eks. Facebook, hvis du vil have vist din Facebook video.

Derfor kan jeg kun anbefale at lære det basale omkring videoannoncering på de forskellige platforme. Der er masser af gode guides på Youtube, og ellers er det bare at Google’e sig frem til nogle blog-indlæg, der tager dig fra 0 til 1 og viser dig vejen til en god første annonce.

Har du ikke interessen for det og tiden til det, så er det bare med at alliere sig med et dygtig bureau, der har prøvet det hundredvis af gange før, og som ved, hvad der virker.

Bureauerne har også fingeren på pulsen og holder sig opdateret, når Youtube eller Facebook pludselig ændrer i deres opsætninger. Derfor kan det hurtigt tjene sig hjem, hvis du kan finde et dygtigt bureau, der både sparer dig for en masse tid, dyre lærepenge pga. fejlslagne kampagner og masser af frustration.

Det er dog vigtigt for mig at understrege, at der skal en målrettet indsats for betalt eksponering bag enhver video. Videoens værdi bliver slet ikke realiseret, hvis den kun deles en enkelt gang på din personlige profil.

Lav en promoveret Facebook-kampagne omkring din animationsvideo, lad den blive vist som reklame før Youtube-videoer eller brug den ifbm. AdSense kampagner rundt omkring på nettet.

 

Konklusion

Lav et godt forarbejde, hvor du forbereder alle elementer, der gør din opsætning optimal; thumbnail, undertekst og beskrivelser.

Gør en dyd ud af at tænke Facebook, søgemaskinerne og seeren ind i din opsætning, så din video bliver fundet, vækker interesse og er nem at klikke sig videre fra.

Og brug så noget energi og nogle penge på at få en masse øjne på din video, så den realiserer den potentielt kæmpestore værdi, en velproduceret animationsvideo har.

Du kan altså ikke nøjes med at dele din Facebook video på din personlige profil – nej, der skal kroner bag promovering af din video. Ellers realiserer du ikke den værdi, din Facebook video potentielt har.

Tak, fordi du læste med, og husk, at du altid er mere end velkommen til at kommentere nedenfor eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til noget af ovenstående.

Hav en god dag!

Rued
rued@webly.dk
No Comments

Post A Comment