Webly 2.0 – hvordan laver man animationsvideo i 2016?

Webly 2.0 - hvordan laver man animationsvideo i 2016?

Webly 2.0 – hvordan laver man animationsvideo i 2016?

Hvad er opskriften på en video, som folk elsker? Den er ikke entydig, og derfor bør man altid tilpasse budskab og format efter sin målgruppe. Dog er der en forholdsvis fast opskrift på, hvordan man normalt laver explainer-videoer. Indrømmet, også hos Webly, for der er nogle bestemte faktorer, vi regner med ind, når vi laver speaket til din video.

Jeg, Rued, var til et foredrag om SXSW, som er en teknologifestival i Austin, Texas. Her var der en masse snak og gode pointer omkring brugen af video – som vi allesammen godt ved er super populært og stadigt voksende på Facebook, Youtube, Vimeo osv. Nogle af de pointer, jeg tog med mig hjem fra eventet var, at der skal kommunikeres følelser, hvis man ønsker at fange folks interesse. Ja, faktisk tror jeg autencitet var et af de mest brugte ord den dag.

autencitet

Der skal altså nye boller på suppen, hvis man vil trænge igennem til den person, der sidder ude på den anden side af skærmen. Derfor skal vi i Webly også gentænke, hvordan vi på bedste vis får oversat dit koncept til en video, der sidder lige i skabet, og som rammer dine potentielle brugere eller kunder lige i hjertet – mere end hjernen.

Det var i hvert fald den altoverskyggende tendens – at give tilskueren en oplevelse, vække en bestemt følelse og gøre det på en måde, der virker oprigtig og autentisk. Det er ting, som vi fremover vil have med i tankerne, når vi sidder og skal bygge historien om din virksomhed op gennem animation.

Tekst i selve videoen?

Af mere lavpraktiske ting blev tekst i videoen nævnt som en vigtigt ting. Det skyldes blandt andet, at Facebook ‘ by default’ altså som udgangspunkt afspiller alle videoer uden lyd. De mute’er videoer, der afspiller automatisk, hvis man altså har slået den funktion til – hvilket er det mest normale.

Derfor gælder det om, at man i sin video for kommunikeret i tekst – og altså ikke kun via speaken, som jo er noget, man ikke hører, hvis lyden for videoen er slået fra. Derfor eksperimenterer vi med at smide første sætning ind som tekst i starten af videoerne – for det er endnu et aspekt, der blev understreget som værende vigtigt til det omtalte SXSW-event.

De første sekunder er afgørende

Nemlig starten – de første par sekunder af en videoer er fuldstændigt afgørende for, om folk har lyst til at se videre og, helt optimalt, til ende. Du kender det sikkert fra dig selv – det tager altså ikke mange sekunder fra klikket på play-knappen til, du har besluttet om det er noget, du vil bruge din tid på eller ej.

Derfor gælder det om at tilrettelægge videoer således, at de kommer rigtigt stærkt fra start og hurtigt får fanget opmærksomheden hos dem, der kunne have glæde af videoens budskab.

Overraskende og bredt appellerende fakta virker!

Det var følelserne, det var autenciteten, vigtigheden af tekst i video og lidt om at komme stærkt fra start – hvad var der ellers? Jo, fakta! Det er noget, der virker afsindigt godt fra NowThis News, som er en kæmpestor og hastigt voksende amerikansk nyhedskanal startet af Huffington Post. Overraskende statistik og anden fakta formidles på en lækkert opsat og fængende måde. Kan vi i Webly lære noget af det?

Jeg tænker umiddelbart, at vi kunne lave videoer, der var en smule mindre ‘reklamede’ og fokusere mere på at fortælle sjove facts, overraskende nyheder eller andet skægt, som er lidt bredere appellerende end traditionelle reklame-spots.

Forestil dig at du er bedemand, men i stedet for en reklamevideo om dig som bedemand, så laver vi en video om, at 9 ud af 10 danskere ikke har et testamente, og hvad det betyder i praksis.

Forestil dig, at du har et rengøringsfirma, men i stedet for en normalt explainer, så laver vi en video med fakta på, hvor meget tid, den gennemsnitlige danske bruger på at gøre rent i løbet af sit liv.

Eller noget i den stil – pointen er, at man kan genoverveje, om det traditionelle format kan komplimenteres med nyere strømninger som de, jeg har fortalt om i dette indlæg.

Vi er friske på det hele!

Webly er et animationsbureau, der godt tør at træde lidt uden for den almindelig sti og eksperimentere lidt med formatet. Vi har allerede snakket med flere kunder, der er friske på at prøve grænser af. Folk har efterhånden set så meget på sociale medier af forskellige videoer, så der skal lidt mere til at imponere.

Grundlæggende handler det om at fange opmærksomheden hos de, der eventuelt kunne ende med at købe dit produkt – det handler altså ikke om at forklare alle tekniske detaljer eller hele købsprocessen.

Den gode gamle AIDA model er værd at huske på – her ser man købsprocessen som en ‘funnel’ eller tragt, hvor første interaktion er Attention, dernæst Interest, eventuelt en Desire til at købe, og slutteligt en Action, som kan være et køb, et download, en tilmelding eller andet.

aida model

Så lad os sammen finde ud af, om dit koncept ville få mere ud af en animationsvideo med et alternativt twist, eller om det er det mere traditionelle explainer format, der passer bedst til netop dit koncept.

Som altid vil jeg meget gerne høre dine egne idéer til en video – og jeg forklarer gerne ovenstående ting i detaljer, hvis du vil høre mere om det 🙂

Skriv til os via Kontakt os! eller ring på 60146640 – så finder vi den perfekte løsning til dig.

Hav en god dag!

Med venlig hilsen,

Rued Caspar Riis
Stifter af Webly

Rued portrætKom igang her knap

Rued
rued@webly.dk
No Comments

Post A Comment